Aktuellt


2020-05-25

Logistikchef på O-Ringen AB

Jag har fått och antagit erbjudandet att vara logistikchef på O-Ringen! Så grymt spännande! Då jag det senaste året jobbat med resa och boende för O-Ringen Åre så har jag haft förmånen att tillskansa mig kunskap och erfarenheter inom dessa områden från nuvarande logistikchef, vilket jag är oerhört tacksam för. Nu när hon väljer att kliva av fick jag frågan om jag ville växla upp inom organisationen och ta ett större ansvar där även service och miljö ingår på ett övergripande plan för alla år. Det innebär att jag även får möjligheten att jobba med, förutom O-Ringen Åre 2022, även O-Ringen Uppsala 2021 och O-Ringen Smålandskusten 2023.

Detta innebär att jag från och med 2021 kommer att jobba, i princip heltid med O-Ringen. Undantaget är de uppdrag som jag har i bolaget och som sträcker sig längre som jag såklart jobbar vidare med.
Funktionärer till O-Ringen 2018 - Skogslöparna Örnsköldsvik ...
2019-11-15

Följeforskare för Jämtland Härjedalen - A Business Region on the Move

Idag fick jag förmånen att skriva avtal med Region Jämtland Härjedalen då jag under de kommande 2 åren ska följa, stötta och utvärdera det projekt som jobbar för att skapa nya etableringar och expansion i befintliga företag i hela regionen. Arbetet har pågått under ett antal år men målet med detta projekt är bland annat att skapa en arbetsmetodik som skapar förutsättningar för att föra över projektet i ordinarie verksamhet vid projektets slut. Känns oerhört spännande att följa detta projekt där samtliga kommuner i länet finns representerade och som arbetar för regionens överlevnad och storhet, företagsamhet!

Business Region MidSweden | - JÄMTLAND & HÄRJEDALEN


2019-03-11

Utbildning - Få bättre effekt av dina möten

Bygg- och miljöavdelningen i Bergs och Härjedalens kommuner skulle gå samman. Två arbetssätt och kulturer ska mötas och arbeta framåt. Avståndet kontoren emellan gör att de i många fall inte kan ses utan hänvisas till digitala möten. För att göra denna sammanslagning så smidig som möjligt valde man att fokusera på mötet. Under två dagar fick jag möjlighet att hålla en utbildning kring vad som skapar det goda mötet. Vi hade många och intressanta diskussioner.

Personalingång - Bergs kommun


2018-08-13

Utvärdering och processledning av projektet The Power Region

The Power Region är ett EU-finansierat samverkansprojekt som jobbar för att attrahera datacenters att etablera sig i regionen. Projektet ägs av Östersunds kommun och Krokoms kommu och Jämtkraft är samverkanspartner. Mitt uppdrag var dels att processleda parterna i arbetet att formulera en idé och mål till ett kommande projet men även att utvärdera det pågående projektet som är på väg att avslutas.

2018-05-11

Innovativa transportlösningar - med utgångspunkt från Röjans station

Rätansbygdens byalag har förstått att god infrastruktur är avgörande för en bygds fortlevnad. Bergs kommun är i många fall glest befolkad och transporterna upplevs i många fall inte tillfredsställande. Just det faktum att det är glest befolkat gör att den kollektiva trafiken blir knapp. Vårt uppdrag var att ta fram innovativa förslag på transportlösningar i denna region.


2018-02-12

Hållbar skoterturism i Frostviken

I Frostviken och i Jorm lockar annat är Dunderklumpens vän jätten Jorm, det stora berget. Skoterturismen är stor i området och vida känt världen över. I Frostviken har man förstått att skoterturismen måste bedrivas hållbart för att kunna vara långsiktig. Man har kommit långt i detta arbete och har en god dialog mellan markägare, turismföretagare och ortsbefolkningen. Nu har Advexa fått uppdraget att hjälpa det EU-finansierade projektet Hållbar skoterturism i Frostviken att paketera och marknadsföra sina erbjudanden.
skoterturism Instagram posts - Gramho.com

2017-02-27

Rådgivning till företag på landsbygden

Advexa har, tillsammans med Nyberg Finn Verksamhetsutveckling och Idest kommunikation fått möjligheten att stötta företag på landsbygden i Jämtlands och Västernorrlands län. Genom Länsstyrelsen kommer vi att vara rådgivare till dessa företag fram till 31 december 2020.
Region Jämtland Härjedalens Webbdiarium

2016-09-07

Diplomerad facilitator

I onsdags blev jag diplomerad! Efter att ha gått en 3-dagars fördjupningskurs i Workshopledning är jag nu grymt taggad att komma ut och effektivisera mötessverige. Med ett antal väl beprövade metoder i portföljen har jag nu verktygen för att leda strategiska möten mot förutbestäma mål. Ring så diskuterar vi upplägg!2016-09-01

Äntligen höst!

1 september innebär nystart. Igår avslutade jag ett stort uppdrag som jag projektlett under våren, idag detaljplanerar jag hösten. Det är mycket spännande på gång, nya uppdrag som drar igång redan idag. Men först och främst ska jag vidareutbilda mig. Till veckan kommer jag att gå en utbildning i Stockholm för att bli diplomerad facilitator (Mötesprocessledare)! Det känns otroligt inspirerande och kul!

2016-07-08

Semester

Idag är sista dagen innan jag tar 3 veckors semesterledighet. Känslan av semesterledighet är tudelad, det ska bli grymt skönt att bara vara, hänga med mina underbara barn och deras polare, snacka med våra 8 sommarhönor och pyssla om vår kompis sköldpaddan Ralf, diskutera livet över ett glas rött med min man och vänner och ha tiden att ta dessa 3 timmars löppass som jag älskar men... tänk vad mycket möjligheter jag missar! Jag kanske missar min drömkund eller drömuppdrag bara för att jag inte är på bettet. Fast å andra sidan är det förmodligen denna ledighet som gör att jag har orken och drivet att jobba vidare mot mina företagsmål i augusti när allt drar igång igen. Så jag bestämmer mig för att mina semesterveckor endast är av godo och en långsiktig strategi! Glad sommar önskar jag er alla!

 

2016-06-01

Destination Östersund

​Advexa har gått in som partner till Destination Östersund då vi ser att en positiv utveckling av Östersund är en förutsättning för att vi företagare ska kunna verka och växa i staden. Det vill vi jobba för! En ökad inflyttning skapar bättre möjligheter för affärer! Besök Destination Östersunds hemsida här för att se vad de arbetar med för tillfället.

2016-05-01

Återuppstånden

Advexas har kickat igång sin verksamhet igen. Denna gång med något annorlunda inriktning. Projektledning är i fokus. Ni finner oss nyinflyttad på Hamngatan 13 med 3 andra konsultverksamheter. Hjärtligt välkommen!


2015-10-15

Överföring av verksamhet

Advexas verksamhet kommer att föras över till Glimrande AB per den 15 oktober. Detta innebär att befintliga uppdragsavtal förs över i befintligt skick. Fakturering av tjänster kommer därefter att göras från Glimrande AB.

2015-09-02

Ny kund

Idag har avtal undertecknats med Jämtland Basket som under hösten kommer att upprätta ansökan om finansiering från EU till ett framtida Socialt projekt. Advexa har nöjet att få vara del av detta arbete. www.jamtlandbasket.se

2015-09-01

Glimrande AB

1 juni bildades bolaget Glimrande AB vars verksamhet drar igång på allvar idag genom att VD Gun-Marie Töyrä börjar i företaget. Advexa AB ägen 50% av aktierna och Hanna Falkeström kommer arbeta aktivt i företaget. Företaget arbetar med att förmedla kunskap till sina kunder genom sina erfarna och kompetenta medarbetare. Hemsidan är under uppbyggnad men kommer att bli färdig inom kort!
www.glimrande.com
VD Gun-Marie Töyrä 070-618 90 12

2015-08-11

Innovationsprojekt i företag

Har du et innovativt utvecklingsprojekt med internationell marknadspotential och behöver finansiering? 
Vinnova kan ge er bidrag. För att läsa mera, följ länken här.

2015-08-10

Nu är verksmheten i full gång igen!

Efter en lång och skön sommarledighet drar jag igång verksamheten i full fart! Dagen har erbjudit ett inspirerande kundmöte där jag hoppas att vi kan göra stordåd tillsammans! Nu ska jag slutföra en projektidé för bedömning av Naturvårdsverket där omställning till fosilfria drivmedel står i fokus. Det är otroligt roligt att börja jobba igen! Ser fram emot höstens utmaningar!

2015-07-01

Advexa AB fyller 1 år!

Den 1 juli 2014 registrerades företaget hos bolagsverket, den 1 september drog den operativa verksamheten igång. Mycket har hänt och framförallt så är det mycket på gång! Håll utkik på hemsidan under hösten för att se allt spännande som kommer!

2015-06-10

Beslut om projektfinansiering ur regionala strukturfondsprogrammen

Läs mer på Tillväxtverkets hemsida genom att följa länken här
Båda ansökningarna som Advexa varit med och tagit fram blev beviljade medel! Följ länken här för att se hur mycket pengar det rör sig om.
 

2015-03-06

Ansökningstiden förlängd till 11 feb kl 19:00 för de regionala strukturfondsprogrammen

Läs mer på Tillväxtverkets hemsida genom att följa länken här


2015-02-09

Idag öppnar utlysningen för de regionala strukturfondsprogrammen.

Läs med på Tillväxtverkets hemsida genom att följa länken här. Sista ansökningsdag är 6 mars.

Behöver du hjälp med att formulera en ansökan, kontakta Advexa så hjälper jag dig!2015-01-17

Vinnova har webbsänding om aktuella utlysningar inom de strategiska innovationsprojekten.

Följ länken här för att läsa mera. 20 januari

Känner du efter webbsändningen att du behöver hjälp med att gå vidare i kontakten med Vinova, kontakta Advexa så hjälper jag dig!